logo

Incarcare freon auto

page header

Incarcare freon auto

La Top Custom Garage, ne angajam sa va oferim cel mai bun serviciu de incarcare freon auto, garantand performante optime si asigurand un confort perfect in orice conditii meteo.

Cu serviciul de incarcare cu freon auto, sistemul de climatizare al masinii va functiona in mod eficient.

Folosim aparatura performanta si de ultima generatie pentru a curata, incarca cu freon si verifica etanseitatea sistemului de aer conditionat. De asemenea, ne asiguram ca se foloseste freonul potrivit si cantitatea adecvata de ulei, conform recomandarilor producatorului masinii.

Incarcare freon auto – cand trebuie sa verifici si sa faci incarcarea cu freon auto

Prin incarcarea cu freon auto, mentinerea nivelului corect de freon si verificarea periodica a sistemului de aer conditionat, va asigurati ca masina functioneaza in conditii optime. Recomandarile generale sugereaza verificarea nivelului de freon si a sistemului de aer conditionat cel putin o data pe an, in special inainte de sezonul cald, cand sistemul de racire va fi folosit intensiv.

Cu toate acestea, in functie de utilizarea masinii si de conditiile de mediu, aceste controale pot fi necesare mai des.

Incarcare cu freon pret

Incarcarea cu freon traditional (R134A) costa 150 lei, iar pentru cantitati de freon care depasesc 500 de grame, pretul suplimentar este de 20 lei/100 grame.

Incarcarea cu freon ecologic (R1234YF) costa 450 lei, iar pentru cantitati de freon care depasesc 500 de grame, pretul suplimentar este de 70 lei/100 grame.

Freon Auto – ce tip de freon trebuie să alegi pentru masina ta

Care este diferenta dintre cele doua tipuri de freon R134A si R1234YF?

Diferenta dintre cele doua tipuri de freon disponibile, R134A si R1234YF, este importanta atunci cand alegeti cel mai potrivit tip pentru sistemul de aer conditionat al masinii dumneavoastra. Iata cateva aspecte cheie de care trebuie sa tineti cont:

  • 1. Impactul asupra mediului: Freonul R134A a fost folosit pe scara larga in industria auto, dar are un potential de incalzire globala (GWP) de 1430. Pe de alta parte, freonul R1234YF este un agent frigorific ecologic cu un GWP ultra-scazut, de doar 1. Acesta inseamna ca R1234YF are un impact mult mai redus asupra mediului comparativ cu R134A.
  • 2. Reglementari si cerinte ale producatorului: Incepand cu 2017, producatorii de automobile sunt obligati sa echipeze vehiculele noi cu sisteme de climatizare compatibile cu freonul R1234YF. Asadar, este esential sa verificati manualul masinii dumneavoastra pentru a vedea ce tip de freon este recomandat de producator. Utilizarea unui tip de freon incompatibil poate duce la defectarea sistemului de aer conditionat.
  • 3. Inflamabilitate: Freonul R1234YF are o clasa de inflamabilitate A2L, ceea ce inseamna ca este usor inflamabil. Acest aspect necesita precautii suplimentare in ceea ce priveste depozitarea, transportul si manipularea acestui gaz. Cu toate acestea, sistemele de climatizare compatibile cu R1234YF sunt proiectate pentru a preveni scurgerile potentiale ale agentului frigorific in interiorul vehiculului.
  • 4. Performanta si eficienta energetica: Ambii tipuri de freon au capacitati de racire si eficiente energetice similare. Acest lucru inseamna ca nu veti observa diferente semnificative in performanta sistemului de aer conditionat al masinii, indiferent de tipul de freon folosit.

Incarcare freon auto – caracteristici si beneficii

Mentinerea nivelului corect de freon in sistemul de aer conditionat al masinii este esentiala pentru confortul si siguranta conducatorului si a pasagerilor. Verificarea si schimbarea freonului la intervale regulate asigura o functionare optima si eficienta a sistemului de aer conditionat, avand beneficii multiple:

  • 1. Performanta optima a aerului conditionat: Un nivel adecvat de freon asigura o racire eficienta in timpul sezonului cald si o dezaburire rapida a geamurilor in sezonul rece.
  • 2. Prevenirea deteriorarii componentelor: Un nivel scazut de freon poate provoca suprasolicitarea compresorului, conducand in cele din urma la defectarea acestuia si a altor componente ale sistemului.
  • 3. Confort sporit pentru pasageri: Un sistem de aer conditionat care functioneaza corect mentine un mediu confortabil in interiorul masinii, indiferent de conditiile exterioare.
  • 4. Calitatea aerului: Un sistem de aer conditionat bine intretinut ajuta la filtrarea aerului din interiorul masinii, reducand poluantii si mirosurile neplacute.

In cazul in care observati ca sistemul de aer conditionat nu raceste eficient sau emite un miros neplacut, este important sa programati o vizita la Top Custom Garage pentru a verifica nivelul de freon si a identifica eventualele probleme.

In concluzie, atunci cand alegeti tipul de freon potrivit pentru masina dumneavoastra, este important sa luati in considerare recomandarile producatorului, impactul asupra mediului si reglementarile in vigoare. Este esential sa va asigurati ca sistemul de aer conditionat al masinii este compatibil cu freonul pe care il alegeti pentru a preveni posibilele probleme si pentru a mentine un mediu curat si sanatos.

Incarcare freon auto - care sunt pasii pe care ii realizam la Top Custom Garage

Procesul de incarcare de freon intr-un sistem de aer conditionat auto implica o serie de pasi importanti pentru a asigura o functionare corecta si eficienta. Iata etapele principale implicate in acest proces:

Verificarea sistemului de aer conditionat: Inainte de a incepe, vom examina sistemul de aer conditionat pentru a identifica eventualele probleme sau scurgeri. Aceasta etapa poate include verificarea componentelor, cum ar fi compresorul, condensatorul, evaporatorul si furtunurile.

Extractia freonului vechi: Folosind un aparat special de recuperare a freonului, vom extrage freonul vechi si uleiul din sistem. Acest echipament va asigura ca freonul este colectat in siguranta, fara a fi eliberat in mediul inconjurator.

Curatarea si evacuarea sistemului: Dupa extragerea freonului si uleiului vechi, sistemul de aer conditionat este curatat si evacuat. Acest proces elimina impuritatile si umiditatea, pregatind sistemul pentru incarcarea cu freon nou. Evacuarea ajuta si la verificarea etanseitatii sistemului, pentru a se asigura ca nu exista scurgeri de freon.

Incarcarea cu freon auto: In functie de recomandarile producatorului masinii si de compatibilitatea sistemului, vom incarca sistemul de aer conditionat cu freonul potrivit, fie R134A, fie R1234YF. De asemenea, se va adauga cantitatea necesara de ulei pentru a lubrifia componentele si garniturile sistemului.

Verificarea presiunii si a functionarii: Dupa incarcarea cu freon, vom verifica presiunea din sistem si ne vom asigura ca sistemul de aer conditionat functioneaza corect. Aceasta include testarea racirii si a functionarii componentelor, cum ar fi ventilatia si compresorul

Verificarea finala: Odata ce toate verificarile si testele au fost efectuate, va predam masina si va ajutam cu o serie de recomandari pentru intretinerea viitoare a sistemului de aer conditionat.

Prin urmarea acestor etape, asiguram o functionare eficienta si optima a sistemului de aer conditionat al masinii, protejand in acelasi timp mediul inconjurator prin gestionarea corecta a freonului.

Programeaza-te acum la Top Custom Garage si asigura-te ca sistemul de aer conditionat al masinii tale functioneaza in cele mai bune conditii.

Contacteaza-ne

Ai de făcut o reparatie la mașina ta? Lasă-ne un mesaj și te vom contacta în cel mai scurt timp!

Live Chat